Biografi

Ditte Lindbom - FRIID

Ditte Lindbom är artisten, låtskrivaren och producenten i FRIID som skapar nostalgipop från mitt i livet med en känsla av vemod och hopp ur stories från förr, nu och kommande!

DITTE LINDBOM

Låtskrivare & mångkretör från Tumba, Stockholm.

Låtskrivare, studionörd, designer liksom driven egenföretagare. Och numera artist i FRIID. Ditte är mångkreatören från Stockholm.

Uppväxten på 80-talet med en DJ spelande storebror gjorde Europe till de första idolerna. Passionen för musik letade sig in tidigt liksom drivet att vara sin egen. Ditte är mångkreatören från Stockholm som jonglerar alltifrån skivbolag till artistutbildning och hästanläggning. Tävlingsryttaren som växte upp i Hälsingland och hittade hem i musikskapande.

Med ett öga för detaljer och obotlig perfektionism har Ditte helst flera järn i elden och stortrivs på landet med ett glas kyld rosé i handen bänkad framför filmen ”The secret life of pets”.

Popmusik från mitt i livet

Nostalgipop med energi & sväng!

Äkta spelglädje, analoga synthar, ett smittande sväng och lockande melodislingor. FRIID är inte den svenska pop du är van att höra! Mäktiga sångarrangemang förpackade i poplåtar med power där stilen mellan låtar kan vandra mellan nutid, the 80s och ambient arenapop!

Bland influensernas bakom FRIIDs musik hittas artister som Chaka Khan, Stevie Wonder, Teena Marie, U2, Mauro Scocco, Bruno Mars, Håkan Hellström och Dirty Loops bland många fler! 

Med en känsla av både vemod och hopp träffar FRIIDs igenkännande storys alla som mitt i livet någon gång sett tillbaka i tiden och fått en känsla av både nostalgi och pånyttfödd ungdomlighet! 

FRIID När jag blir stor

Debutsingeln ”När jag blir stor” släpptes 20 maj 2022. Lyssna på uppföljaren ”Vi ägde världen” och kommande musik på FRIIDs kanal på Spotify 

Livsförändring ledde till artistdebut

Att bli artist fanns aldrig på kartan för Ditte som gärna bor vid mixerbordet. Men någonstans mitt i livet tvärnitade viljan och en livsförändring blev nödvändig. När hjärtat plötsligt ville något mer föddes FRIID och storys ur verkligheten blev till musik i sökandet efter en inre frid.

Ditte som i FRIIDs låttexter ifrågasätter livets vändningar pekar också i FRIIDs podd om måstet att gå utanför sin komfortzon för att utvecklas som människa. Om det och mental träning pratar och postar Ditte gärna om i FRIIDs sociala kanaler.

Podcast om FRIID

En debutartists bekännelser

I FRIIDs podd hör du Ditte berätta om resan ut på okänd mark, om livsbalans, prestationsångest och ögonblick av lycka. En ”plogg” som träffar både den igenkännande musikkollegan, kreatören eller den som vill inspireras att utmana sig som människa!

Följ FRIID online

Funderar du också kring livet och tycker vardagen kan vara både en fest och en riktig utmaning på samma gång? Välkommen att följa och ceonnecta i FRIIDs kanaler online!