EPK | Det kommer vända

Vi lovar & svär - Det kommer vända

Release 15 juli

FRIID & Mathias Garnås "Det kommer vända"

Har du varit där, du vet när livet inte blir som man vill? Fast i en återvändsgränd och allting känns botten. Med singeln ”Det kommer vända” vill vi förmedla styrka till dig som befinner dig där nu och igenkänning för dig som varit där!

FRIID Det kommer vända

Artist FRIID & Mathias Garnås Låtskrivare & Producent Ditte Lindbom Musiker Fredric ”Fredo” Österlund Drums By Fredo (trummor) Mathias Garnås (elbas) Maga Music Skivbolag Artistia Music Group Foto Ditte Lindbom

Som frilansande musiker förväntas man tacka ja till alla jobb. Utöver alla gig jobbade jag samtidigt som baslärare på kulturskolan för att få ekonomin att gå ihop. Allting blev till slut too much och jag blev totalt utbränd. I flera månader kunde jag inte ens prata jobb! Till slut lyckades jag vända den här tunga perioden och började spela igen. Och numera tar jag bättre hand om mig själv så jag inte ska hamna där igen!

Mathias Garnås – gästartist, FRIID

Det kommer vända

Pop med vinnarkänsla om att resa sig igen!

Med intensiv frammarsch släpps nu FRIIDs 3:e singeln inom loppet av tre månader där låten ”Det kommer vända” presenterar ett första samarbete med gästartist – Mathias Garnås.

Efter debutsingeln När jag blir stor med sin svängiga 80s touch är ”Det kommer vända” ytterligare en modern produktion i likhet med föregående singeln Vi ägde världen. Influenser till låten menar Ditte och Mathias är artister som Oscar Linnros, GAMMAL och Estraden. Men fokuset på mäktiga körer, den melodiska känslan och ett stadigt beat visar på nytt vad som kommer att vara karaktäristiskt för FRIIDs musik. Vare sig det kommer släppas låtar influerade från 1970, 80-talet eller nutid!

Mathias Garnås

Trummor blev bas och scenen hela Sverige!

Mathias Garnås är den frilansande basisten från Haninge, Stockholm, som du kanske sett spela bakom popartister som Shirley Clamp och rockband som ”Xsavior” och ”Ride the Sky”.

I egna cover- och artistkompande bandet Special99 har Mathias tillsammans med bandkompisarna kompat otaliga svenska artister genom åren. Mathias musikaliska resa  började redan som liten då Mathias skulle bli trummis. Men efter en tidig och tragisk bortgång av Mathias basspelande pappa valde Mathias att hedra hans legacy genom att själv bli basist istället. I höst är Mathias turnéaktuell när Shirley Clamps show ”Nästan 20 år på scenen om man avrundar uppåt” lämnar Maxim i Stockholm för att möta publiken från norr till söder i Sveriges städer.

FRIID

En musikalisk resa med vänner!

FRIID som består av låtskrivaren och producenten Ditte Lindbom va inte bara tänkt att vara en enmansshow! Redan från början ville Ditte också göra det till en musikalisk resa tillsammans med vänner, musiker och artistkollegor från både nu och då.

När Ditte skapade FRIID ur en livsförändring fanns ett tydligt syfte att genom de biografiska texterna och musiken skapa lite av ett terapeutiskt projekt för att finna sin inre frid. Men lika viktig tycker Ditte det blivit att interagera och connecta med sina följare och fans, och prata om det här med mindset och life design som ligger Ditte varmt om hjärtat! 

Att också skapa utvecklande samarbeten med vänner och artistkollegor, som då och då kommer medverka i FRIIDs musik tillsammans med Ditte, tycker Ditte ger det hela en riktig energi boost! Först ut är alltså sångaren tillika basist i många av FRIIDs låtar – Mathias Garnås. Men minst lika delaktig är trummisen och beat-makaren Fredric ”Fredo” Österlund som fixat det stadiga beatet och svängiga soundsen i ”Det kommer vända”!

Podcast om projektet

Poddar om livet som artistdebutant!

"FRIID - En debutartists bekännelser"

Följer du FRIID i sociala medier, bloggen och i podden FRIID – En debutartists bekännelser kommer du få höra allt om Dittes resa ut på okänd mark som artistdebutant och kring vikten av att utmana sig själv som människa. En podd som passar alltifrån artistkollegan till kreatörer, egna företagaren eller bara den som vill inspireras till att stega ut ur sin komfortzon! När det kommer till releasen av ”Det kommer vända” har två har 2 special avsnitt skapats där del 1 berättar om bakgrunden till singeln medan del 2 är en spännande och underhållande intervju med Mathias Garnås!

DITTE LINDBOM

Från häst till skivbolag!

Intervjuad av Popmuzik

Om Ditte, som till vardags jonglerar alltifrån jobbet som stallchef till skivbolags-direktörska i egna musikbolaget Artistia Music Company, kan du läsa allt om i den djupgående intervjun av musikbloggen Popmuzik.

För bildmaterial på denna sida – Fotograf | Fredric Österlund