EPK | När jag blir stor

Vad ville du bli när du blev stor?

Release 20 maj

FRIID - När jag blir stor

Äkta spelglädje, analoga synthar och sväng influerat av både nu och the 80s – FRIIDs debutsingel är ingen vanlig svensk pop! Storyn om att vakna upp mitt i livet och ha tappat bort vad man ville bli när man blev stor träffar alla oss som någonsin tvivlat på det vi trodde oss veta om framtiden!

FRIID När jag blir stor

Artist FRIID Låtskrivare & Producent Ditte Lindbom Musiker Fredric ”Fredo” Österlund Drums By Fredo (trummor) Mathias Garnås (elbas) Maga Music Mastring Fascination Street Studios Skivbolag Artistia Music Group Foto Ditte Lindbom

Jag ville bli snickare. Som pappa. Jag va 7 år då. Tiden gick och mina yrken blev annat. Jag stortrivdes och vardagen va en fest. Men någonstans där mitt i livet tappade jag plötsligt allt och visste inte längre vem jag va eller vad jag ville bli när jag blir stor.

Ditte Lindbom – FRIID

När jag blir stor

Inte den svenska poplåt du är van att höra!

Inspirerad av artister som Chaka Khan, Stevie Wonder, Teena Marie, Oscar Linnros, Ratata, Bruno Mars och Dirty Loops har Ditte, artist och producent i FRIID, skapat ett helt eget sound blandat mellan både nutid och the 80s!

”När jag blir stor” är äkta spelglädje med analoga synthar och framförallt ett sväng som kommer få din fot att vilja ryckas med i ett taktfast stampande! Lockande melodislingor inbjuder till att sjunga med i nostalgiska tillbakablickar och en igenkännande berättelse som förmedlar känslan av både vemod, hopp och ungdomlighet. En story som kommer träffa alla oss som någon gång tvivlat på det vi trodde oss veta om framtiden!

"Vi tyckte vi hade framtiden. Allting va så klart, vi hade alla svar. Det fanns inga sorger eller problem. Inget spelade nån roll, för vi hade ju koll...

FRIID - DITTE LINDBOM

"Att bli artist fanns inte på kartan!

Uppväxten på 80-talet och en DJ spelande storebror som visade vägen gjorde Europe till de första idolerna! Passionen för musik letade sig in tidigt liksom drivet att vara sin egen. 

Ditte Lindbom, artist i FRIID, är låtskrivaren och mångkreatören från Stockholm som jonglerar alltifrån skivbolag till artistutbildning och hästanläggning. Tävlingsryttaren som växte upp i Hälsingland och hittade hem i musikskapande. Med ett öga för detaljer och obotlig perfektionism har Ditte helst flera järn i elden samtidigt och stortrivs på landet med ett glas kyld rosé i handen bänkad framför filmen ”The secret life of pets”. 

Livsförändring ledde till artistdebut

Att bli artist fanns aldrig på kartan för Ditte som gärna bor vid mixerbordet. Men någonstans mitt i livet tvärnitade viljan och en livsförändring blev nödvändig. När hjärtat plötsligt ville något mer föddes FRIID och storys ur verkligheten blev till musik i sökandet efter en inre frid.

"Jag saknar den där tiden då när allting va magi. Vi satt där i ditt rum drömde om allt vi skulle bli. Det va astronauter och rockstjärna på listan som vi skrev. Ja då visste vi, va vi ville bli...

Podcast

En debutartists bekännelser

I podden ”FRIID – En debutartists bekännelser” berättar Ditte om resan ut på okänd mark. Ett öppet, intressant och smula humoristiskt podd-prat om alltifrån musik till livsbalans, prestationsångest och ögonblick av lycka. En ”plogg” som träffar både den igenkännande musikkollegan, kreatören eller den som vill inspireras att utmana sig som människa!

För bildmaterial på denna sida – Fotograf | Fredric Österlund