EPK | Vi ägde världen

En sån där riktig midsommar-hit!

Release 17 juni

FRIID - Vi ägde världen

Minns du ett sånt där magic moment du haft när tiden liksom stannar till? Du känner dig ung, evig och som om du kan klara allt. Inget känns svårt och framtiden ligger framför dig. Du känner dig bara on top of the world, som om du ägde världen!

Artist FRIID Låtskrivare & Producent Ditte Lindbom Musiker Fredric ”Fredo” Österlund Drums By Fredo (trummor) Mastring Fascination Street Studios Skivbolag Artistia Music Group Foto Ditte Lindbom

”Midsommar har alltid haft en slags magi över sig för mig. Jag minns det som årets höjdpunkt och vi skulle såklart ut i skärgården och fira, jag och mina bästa vänner. Mycket folk skulle det va, och en fest som höll igång från dag till morgondagens gryning. Förväntan men också något slags vemod fanns i luften. För det här kommer ju inte vara för alltid, tänker jag. Men för en stund glömmer jag allt det där och låter mig svepas med i nuets eufori. En våg av lycka överöser mig och jag vet att jag aldrig kommer glömma känslan som fångar mig. Ett magic moment. Det är som att vi äger världen där och då.

Ditte Lindbom – FRIID

Vi ägde världen

Mäktig arena-pop med massa sommarfeeling!

Efter det svängiga 80s soundet i debutsingeln När jag blir stor som släpptes 20 maj 2022 är FRIID åter singel aktuell med den uppföljande mer ambienta och mäktiga poplåten ”Vi ägde världen” med release fredag den 17 juni.

En singel som skapats just ur ett sånt där magic moment av vemod, hopp, sorg och lycka på samma gång. Med ett mäktigt psalminspirerat intro, insjunget vid en reunion med musikkompisarna från back in the days, andas den här låten svensk sommarfeeling redan från starten! Storyn om att för en stund få den där känslan av att äga hela världen tar sin lyssnare med tillbaka till en svunnen tid eller plats där den där speciella magin infunnit sig. Vare sig det är den där festen du aldrig kommer glömma eller en rofylld kväll blickandes ut över havet och solnedgången.

Vi ägde världen

Med inspiration från Sommarpsalm, U2 och Håkan Hellström

Inspirationen till låten ”Vi ägde världen har Ditte hämtat i allt från skolavslutningens ”Sommarpsalm” till låtar med artister som U2, Håkan Hellström, GAMMAL, Ariana Grande, Mauro Scocco och Oscar Linnros!

Som låtskrivare och producent har Ditte, som också skriver musik till andra artister i egna skivbolaget Artistia, dock ett signifikant eget låtskrivare-id där mäktiga sångarrangemang förpackas i poplåtar med mycket power och energi! Något som, utöver Dittes passion för analoga synthar, också kommer vara utmärkande i FRIIDs musik, även om stilen kan variera mellan 80s popfunk och modernt.

FRIID - DITTE LINDBOM

Mångkreatören som vill få inre frid

För Ditte Lindbom, numera boendes i Stockholm men uppvuxen i Hälsingland, var det allt annat än självklart att bli artist. Men hjärtat längtade ut och Ditte fick samla mod för att ta steget ut ur komfortzonen. 

Att ha många järn i elden är något som Ditte, mångkreatör, skivbolagsdirektörska och stallchef, stortrivs med! Men åren gick, arbetet ökade och livet blev till slut för hektiskt. Tillvaron tvärnitade och Ditte blev tvungen att börja förändra sitt liv. Där, i sökandet efter den där inre friden, skapades projektet FRIID.

Livsförändring ledde till artistdebut

Berättelser från den här livsförändringen och verkliga livet blev till igenkännande låttexter. Behovet att både få uttrycka men också skapa en gemenskap med andra kring de vardagliga tankarna och känslorna växte sig allt starkare. Ditte bestämde sig därför för att helt enkelt bli artist själv! 22 maj 2022 släpptes debutsingeln När jag blir stor. En låt om att vakna upp mitt i livet och ha tappat bort vad man ville bli när man blev stor.

FRIID blev mer än ett musikprojekt

Följer du FRIID i sociala medier och i podden FRIID – En debutartists bekännelser kommer du förstå att FRIID också blivit lite av ett influencerskap för Ditte. I podden berättar Ditte om resan mot debuten och att utmana sig själv som människa. Något Ditte också gärna postar och pratar om i FRIIDs sociala media kanaler. Att utvecklas, träna sitt mind och våga ta steget ut ur sin egen bubbla!

För bildmaterial på denna sida – Fotograf | Fredric Österlund