På singel-resa med Cecilia Kallin!

Livet med tusen järn i elden ledde mig sedan några månader tillbaka till att ta på mig en av alla mina mångkreatörs-kepsar. Med hatten på som skivbolags-direktörska, låtskrivare och musikproducent startade jag ett singel-samarbete med artisten Cecilia Kallin. Inom mitt skivbolag, som i skrivande stund precis bytt namn till Ditte Music Group, ger jag ju ut både min egen musik men också mycket musik i samarbete med andra. Någon FRIID låt har det ännu inte hunnits med i år dock (vart tar all tid vägen?) men ännu har jag inte gett upp hoppet om att få till en singel innan året är slut!

En date på messenger med Cecilia Kallin ledde till…

Så hur kommer det sig att det blev så här nu då? Jag som inte skulle ta några (musik)jobb på ett tag. Ja, för ni har väl läst mitt senaste blogginlägg om livet med tusen järn i elden och alla mina bollar i luften!😅 Men hur det nu va så fick jag en dag ett meddelande på messenger från Cecilia Kallin som undrade om vi inte skulle ta och göra ett musiksamarbete? Jo, men det lät ju himla roligt förstås!

Har du tid? (Min hjärna: NEJ!) Jag: JAVISST!

Hm, men jag hade ju inte tid. Eller hade jag det?😂 Som ni förstår så finns det ju en anledning till att jag lite för ofta (för min egen framfart med sånt jag ”borde” göra) tackar ja till saker som dyker upp. Bra eller dåligt? Ja du, det har jag funderat så mycket på att jag faktiskt inte har ett svar på det. Snöar man in för mycket på en sak blir lätt något annat lidanden. Springer man efter alla bollar blir det inte heller bra. Jag brukar tänka lite på vad det kommer ge mig, som människa, snarare än pengar eller nåt liknande. Om jag tror att det kommer utveckla mig på ett sätt som blir bra i slutändan så brukar jag köra liksom!

Forever Young släpptes 25 augusti 2023!

För att spola fram några månader till nuet så har den här singeln med titel Forever Young nu precis landat på alla digitala plattformar sedan några dagar tillbaka. I vanlig ordning satt jag med de där detaljerna i mixen en aning för mycket mot slutet!😅 Mitt ”nya” producent-jag är inte riktigt i fas ännu du vet med mina visioner om att lägga mindre tid = blir mer effektiv i studion. Som jag skrev om i förra inlägget. Men, lite tar det sig. LITE. Puh! Inte lätt det här med kreativa processer och liksom tänka ”8-17 kontorsjobb och nu går jag hem” om du förstår hur jag menar.

Här är den i alla fall – Forever Young!

Amerikansk youthful pop!

Vad tycks? Lite somrig, ungdomlig pop om att se tillbaka på nostalgiska moments och minnen från enkla tider. Mmm, det tror jag vi är många som kan känna igen oss i. Egentligen skulle vi co-writea, men så ploppade den här låten ut ur mitt huvud litegrann både ”färdig” och skräddarsydd för Cecilia. Det har trillat in lite recensioner från media som verkar tycka om både stilen och Cecilias snygga sound i den här lite mer moderna amerikanske popen som jag ju gillat att skriva sen länge tillbaka, så det är kul. Blir du nyfiken på mer kan du kika in på Ditte Music Group på webben på dittemusic.se så hittar du allt jag släppt och pysslat med inom skivbolaget.

När livet kommer emellan…

I förra blogginlägget pratade just om det här med att det inte går att hinna med allt och således har det inte producerats någon FRIID låt utan en Cecilia-låt istället!😂 Men däremot har jag skrivit en ny FRIID låt som faktiskt handlar om just det – när livet kommer emellan. Beroende på hur ”livet” nu då blir framöver så hoppas jag lite hinna ut med den här låten innan året är slut. Det är himla kul att släppa musik men ack så jobbigt att tillverka den ha ha.. Så vi får i vanlig ordning se!

Frånsett musik har det varit en hektisk tid över sommaren hemma på gården där ogräset, buskarna och träden inte är på vår sida! De växer och växer och växer. Och vi klipper, och klipper, och klipper. Ett ständigt krig kan man säga!😁 På så vis är det skönt när hösten kommer, men i övrigt måste jag säga att sommaren inte bjudit på så mycket ledig tid eller semester-känsla för den delen heller. Det får bli till jul helt enkelt.

Full upp med företagandet

Som jag också berättade i föregående blogginlägg pysslar jag mycket med mitt företagande och där har det ändå börjat hända lite grejer! Webbsidor är under byggnation för fullt och förutom skivbolagets hemsida kan du kika in på ditte.se som kommer bli min samlingssida för mitt entreprenörskap. Jag har insett att det inte går att bara ha en sida just nu som jag först tänkt. Så det blir några olika, och inga är förstås klara ännu men jag har hört att ”perfekt är tråkigt” så du får tjuvkika redan nu om du vill!😬

Sist men inte minst – podden! Den har inte dött, den är bara på vänt. Så du kan definitivt förvänta dig nya avsnitt framöver, jag ska bara….. 🤗

Dela gärna det här inlägget

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin
Dela med mail