Välkommen till FRIID

En livsförändring, nostalgiska tillbakablickar och behovet att uttrycka tankar om livet tillsammans med äkta spelglädje skapade projektet FRIID. En idé där musikalisk frihet, ur en passion för live instrument och svängig feeling, skulle få fritt spelrum att forma FRIID´s eget och unika sound, med influenser från både nu och då.

Lockande melodislingor, enkla att sjunga med till, och igenkännande texter med en känsla av frihet och ungdomlighet blev snabbt självklart. Bestämdhet kring exakt stil blev inte viktigt, och utan inslagen a la 80´s skulle det inte bli samma sak. En möjlighet att kanske kunna påverka någon annan, på det där viset som bara musik kan stärka en på, blev en morot och ett mål. Det fanns helt enkelt inget val. Hjärtat ville. Så jag sa JA.

Hej och varmt välkommen till FRIID, ett nytt kommande svenskt pop projekt, mitt artistprojekt och mitt efterlängtade projekt tillsammans med vänner. Här i FRIID´s blogg kommer jag ta dig och alla er med från start till release och vidare på en resa som jag själv är mer överraskad över att jag ska göra än alla andra runtomkring! 😄

För vem hade kunnat ana det här när jag för förmodligen för redan många, många år sedan inte visste vad jag själv egentligen ville. För det är liksom inte ovanligt att man ju bara gör vad man gör, som jag gjorde, år ut och år in. Fram tills ganska nyligen måste jag ju erkänna. Nåja, kanske ett par år sedan då… (men ändå!)…

Såklart for jag då framåt med det engagemang, driv, och glädje som jag alltid känner inför kreativa projekt. Yes! 🤓 Men alltså så här i efterhand så behövde jag ju verkligen… en paus. En paus ifrån allt som bara ångade på i 180. Men det tog jag ju inte, såklart. Nej, ”det va ju så kul” med allt spännande och utvecklande som hände och åren stånkade på med allt fler göromål.

För att göra en lång historia kort samlade jag till slut krafter att dra i handbromsen. STOPP! 🛑

Och nej! Ne, nej nej, det var inte lätt. Men det va så rätt ( he he.. kan ju inte låta bli att gilla ett spontant rim😂… arbetsskada jag vet!) Så med några år nu sedan dess, sedan stoppet alltså, skulle jag nu vilja påstå att jag känner mig som en ny version av mig själv. JAG 2.0 liksom. Med massor av nya insikter och kunskaper om mig själv. Så projektet FRIID, det är ett rent behov som kommit ur en slags kris och måste av förändring. Och även om detta är något helt nytt för mig är det samtidigt himla spännande!

Att skriva och producera musik, det är ju sen länge 😉 det känner jag mig väldigt bekväm i, och sjunga är väl egentligen inte heller någon biggie. Det är bara det att i kombination – låtar, sång OCH release för MIN egen del. Nej du, det har jag ju inte gjort. Puh!😅 Så det är väl ärligt talat med lite skräckblandad förtjusning som jag gett mig in i det här. Men som jag skrev inledningsvis. Jag sa JA för att jag ville och inget annat. Resten får lösa sig längs med vägen. Ja ni vet, prestationsångest å sånt där. Det känner man ju ibland ändå, så ja, det får jag berätta mer om längre fram.

Inledningen av blogginlägget beskriver så tydligt vad jag kommit fram till att FRIID nu formats till att vara, även om musiken inte är ute ännu. Den ljuder ju för fullt här i studion… 😜 Så jag låter den texten få tala så länge för att inom kort berätta vidare om hur eller kanske snarare var, det hela faktiskt började, nämligen i den rosa fåtöljen!

MEN! Innan vi går vidare till storyn om fåtöljen så är det så här att vi redan idag den 1 januari har släppt en liten välkomsthälsning från oss till er!🥳🥂 Kan streamas från ditt favoritställe, på Spotify eller här i bloggen nedan. Vore så kul om ni redan nu skulle vilja följa oss på Spotify inför kommande releaser!🙌

Med detta hälsar jag dig och er alla välkomna till FRIID och den här ”behind the scenes” bloggen som kommer berätta hela storyn om projekt FRIID, från start till release, vad vi gör i studion och om förvandlingen från låtskrivare till ”artist”.

Hej så länge!🙌

Dela gärna det här inlägget

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin
Dela med mail