Det började i en rosa fåtölj

Ja, hur började det här projektet FRIID egentligen. När jag 2015 startade min första label Young Music Sweden va siktet helt inställt på att enbart skriva musik till andra. Men när några år till hade passerat så gick jag igenom någon form av livsförändring under tiden där jag började tänka annorlunda än tidigare. Kanske handlar inte allt om att göra samma sak hela tiden? 🤔 Ja, det blev en av mina återkommande tankar.

Förstå mig rätt, företagandet gick ju väldigt bra, men det är ju en del jobb om man gör som jag gjort inom Young Music Sweden´s singel koncept, dvs att hjälpa någon annan med i princip allt från från start till release. Mitt singel koncept var och är en jättebra idé och en tjänst som behövs på marknaden tycker jag, det har jag alltid tyckt. För alla de som inte riktigt kommer igång med sitt artisteri utan hjälp med musik och allt runtomkring en release.

Men jag, som jobbat som egen företagare inom både musik och annan bransch hela mitt liv, kände att jag till slut behövde någon form av förändring och variation i den kreativa processen. Att bara få göra precis som man vill.

Så under en tid där jag faktiskt laddade om mina batterier, efter att ha jobbat intensivt med så mycket saker, så startade funderingarna – vad skulle jag göra nu då? Ett annat bolag, någon form av konsultföretag eller bege mig in i någon helt annan bransch kanske?

Under en period som både kändes som, och också var oerhört många månader, kom jag faktiskt inte fram till något alls! 😅… Det blev liksom platt fall lite av varje idé och det kändes enklast att bara återgå till att ”göra som man alltid gjort”.

Men nej. Det kändes liksom inte heller rätt ändå. Att bara fortsätta i samma hjulspår. Absolut att jag ville fortsätta med mitt ”ordinarie” liv och arbete, men något mer ville jag ju göra. Men vad?😳

I samma veva gjorde jag några featuring projekt, dvs jag skrev musik ”utifrån mig själv” med andra artister som sjöng. Något som visade sig föda en idé om att kanske göra något helt eget. En tanke som jag faktiskt trodde att jag aldrig någonsin skulle vara intresserad av 😂…

Men ett antal månader senare föll det liksom bara på plats, om än diffust till en början. Att jag ville göra något eget. Och kanske lite tillsammans med några av alla de här människorna, musikerna och kompisarna som jag känt i evigheter och där vi jämt pratat om det här med ett kul projekt tillsammans. Men det har ju liksom aldrig blivit av. Tiden och orken har inte funnits. Att göra något svängigt och musikaliskt tillsammans. Förrän nu.🎶

Så från alla oräkneliga funderingar som spenderades i den där rosa fåtöljen i vårt vardagsrum i alldeles för många månader, så skapade jag projektet som så småningom fick namnet FRIID. En idé att verkligen göra ett ”eget artistprojekt”, tillsammans med vänner. Så nu formas planerna för FRIID – där en hög skrivna och delvis inspelade låtar nu ska marineras en stund för att så småningom dyka upp där ute.

Till första releasen är det ännu ett tag kvar. Men resan är igång och tuffar på och kan nu bara fortsätta framåt, så häng kvar här i bloggen om du vill följa med från start till release av FRIID.

Vi hörs framöver! 🤎

Dela gärna det här inlägget

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin
Dela med mail