Blir någonting någonsin som man tänkt sig?

Jag har haft så mycket planer. Jag har genomfört många av dem, men det har sällan blivit som jag tänkt mig. Jag funderar just kring det. Blir någonting någonsin som man tänkt sig egentligen? Ta det här med musik som exempel. Att skriva en låt. Man börjar i en ände och hamnar någon annanstans när den är klar. Likaså med produktionen. Hemma på gården har vi byggt mycket genom åren. Från stall till hall liksom. Men inte heller där blev det som vi tänkt. Under hösten har jag försökt skriva en låt kring den sorg jag upplever med mamma och pappas åldrande. Jag fick en idé av den här otroligt vackra hösten. Och en sån låt vill man ju släppa under hösten. Men nu är ju hösten över, eller?

Den naiva hjärnan?

När vi byggde Lövholmen Studio så trodde vi nog också helt annorlunda från början än vad det blev. Den blev så mycket… mindre!🤣 Det är verkligen märkligt att det inte ska gå att få saker att liksom gå enligt planen eller åtminstone förstå att saker KAN bli på ett annat sätt än man tänkt. Det är som att hjärnan är fast besluten om att ”har vi sagt så här så blir det så” och sen ba va?! ”Hur kunde det bli så här??” och så råder stor förvirring där uppe i hjärnkontoret. VARJE GÅNG! Trots att man lärt sig den här läxan – flera gånger redan! Nehej, hjärnan vill ändå naivt tro att ”jodå, det kommer gå enligt plan”

Blir någonting någonsin som man tänkt sig

Musik inspirerad av hösten

Som jag berättade om i FRIIDs poddavsnitt Sorg+Musik=Sant? så har jag under en rätt lång tid försökt skriva musik kring det här med sorg och mina föräldrars åldrande. Men det har liksom suttit fast. Visst kommer det alltid någon idé, men de har inte känts rätt. Så jag gav upp och tänkte att ”det går nog inte att skriva om sorg”… Inte när man känner det FÖR starkt. Men så har jag tittat ut genom mitt ”kontorsfönster” hemma och följt den här otroligt vackra hösten – den finaste jag upplevt tror jag – och liksom känt att jag MÅSTE få till något av det här. Jag kom på titeln ”I höstens färger” och sen började tonerna faktiskt dansa…🎶

I höstens färger

Men planen har inte blivit… som jag tänkt mig!

En låt skriven i ”i höstens färger” vill jag ju sådär spontant släppa UNDER HÖSTEN då. Även om nu låten inte handlar om hösten utan om sorg och hyllning så känns det liksom så passande eftersom den också beskriver det här i förhållande till att se hur löven faller ner… Och jag HAR försökt jobba så där lagom men ändå effektivt som jag förespråkar och tänkte att kanske slutet av oktober – ja, då skulle det kunna vara klart. Men icke! Nej, för jag har behövt göra det, och det, och det, och det och…. under tiden förstås. Livet ni vet. Så nej, planen blev inte som jag tänkt mig. Så hur gör jag nu då? Ska jag vänta till nästa höst?

Man får köra ändå – livet är för kort!

Ja, jag tänker så här, att man får köra ändå ibland. För livet är för kort. I det här fallet, när min låt tillägnas min mamma som inte har så lång tid kvar så är livet VERKLIGEN för kort. Och det vore ju fint att hon får höra låten då den liksom handlar om den där tiden innan nån dör om du förstår hur jag menar. Alla känslorna man har inför… Så just nu pågår alltså lite puttrande aktivitet i FRIID verkstan kring den här låten och jag VET INTE (!) ha ha när den kommer ut. Men före jul, ja det måste det ju bli?!😂

FRIID Ditte Lindbom sitter i gräset med gitarr

Hur tycker du att det fungerar med planer?

Blir saker som du tänkt dig, går det oftast enligt plan? Eller upplever du också att det sällan blir som man tänkt sig? Skriv jättegärna till mig via info[a]friid.se och berätta!

Dela gärna det här inlägget

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin
Dela med mail