FRIID har blivit med podd!

Jag vet inte riktigt när jag kom på det. Att jag skulle göra en podd. Men, det liksom dök upp som en smart idé som både promotar FRIIDs musik men där jag också kan prata. Jag älskar ju att både prata och skriva, så varför inte göra en podd då utöver den här bloggen? Men det var en hel del att ta reda på och utforska innan jag kunde komma igång!

Hm..man kanske borde göra en podd?

Det här med att podda är jag ju definitivt inte först på bollen med ha ha…😂 Jag skulle snarare säga att jag oftast känner mig som senast i världen på, ja typ, allt! Så mitt resonemang har blivit – bättre sent än aldrig! Och som ni vet, som jag berättat om här i bloggen och gärna pratar om, så går det ju inte att rusha på saker. Oavsett om jag nu är senast i världen. För ska jag ha bråttom blir det ändå inte bra, eller hur?

Hur får jag ut podden överallt då???

Hursomhelst, nu är det alltså så fantastiskt att det första poddavsnittet REDAN ÄR UTE!!! Wiiii!🤩 Men för några veckor förstod jag inte alls hur jag ens skulle få det att hamna på Spotify, Apple, Google etc. Å då tycker jag att jag ändå har hyfsad koll på det här med digital distribution i och med alla musiksläpp jag gjort i alla år inom Young Music Sweden, numera Artistia Music Company.

Podden hamnade på Anchor!

Men nej, jag hade verkligen nada koll. Så det blev till att kolla upp alla dessa s k ljudfilshotell. Till slut tyckte jag att Anchor, alltså ”Spotifys eget” ljudhotell, faktiskt verkade som ett vettigt alternativ. Där kan du lägga din podd gratis upp till 250 mb material per avsnitt om jag inte minns fel. Gratis. Ingen prenumeration. Och det kändes ju bra, nu när jag ju inte riktigt visste vad jag höll på med. Men skulle jag valt något som går att ”bygga ut” mer hade jag kanske satsat på PodBean. Men nu ville jag hålla allt simpelt.

Poddmickar har jag – men hur pratar man?!

Ja, utrustning är det ju inte brist på. Studionörd som man är! Men det här med att prata. Hur gör man det? Nej, men det va inte så svårt faktiskt. Jag trodde jag skulle få ta om och ta om. Men det flöt på riktigt bra och för första gången på länge (du vet, när man gör nåt helt nytt) så tyckte jag det va så himla kul att spela in det här! Så jag ser verkligen fram emot alla avsnitt jag ska spela in – och som ni ska få höra!

Lyssna på första avsnittet!

Nu tycker jag vi kommer till skott – så här är första avsnittet! Lyssna! Å du får jättegärna följa min podd och ge den en fin rate om du gillar den!🥰

Keep it simpelt!

Nu väntar förstås flera avsnitt. Några har jag redan förberett. Men fler ska komma och är det något jag upptäckt är det att editera en podcast tar betydligt mer tid än vad jag trott. Man säger ju trots allt en del fel och andas helt galet konstigt ibland😅… Men det kommer nog ta sig med tiden. Jag försöker ju bara så där lite enkel i mitt tankesätt och skippa perfektionismen. Så utifrån det är jag nöjd med att jag fått till det här och hoppas det ska kunna ge någon annan inspiration!

FRIID En debutartists bekännelser

Dela gärna det här inlägget

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin
Dela med mail