Hej då januari. Redo för vår!

Trött som sjutton över jul. Massa energi efter nyår men sen blev allt bara ett segt tuggummi. Lite trött igen. Så där lagom förvirrad som jag alltid blir när det är nytt år. Du vet, ”var ska jag börja” känslan och så känns det bara enklare att glida tillbaka in i helg-dvalan som varit. På något vis är också januari sååå monotont. Det känns som samma sak, varje dag, på klockslaget typ!😂 Regnet gör ju inte saken bättre heller. Nej, jag är redo för vår! Hej då januari….

Ingen låt i sikte…

Före jul va det full fart framåt i studion. Jag har ju som jag tidigare berättat om pysslat med en låt under hösten, faktiskt flera låtar i en, typ en s k ”svit” om vi pratat konstnärskap. Men sanningen är den att det ville sig inte. Jag trodde det skulle gå vägen men hann inte göra klart inom den tid jag tänkt mig. Jag gick över tiden ett tag men beslöt mig för att faktiskt bara säga ”NEJ nu lägger jag ner!”✋🛑

Den tummen upp blev en tumme ner! 👎Men lika bra det. Ibland måste man ju säga nej, eller hur!

Ibland funkar det bara inte. Jag hängde upp mig på detaljer i produktionen på ett sätt som jag vet att jag bara kommer gå i loop med. Fastna i gamla produktions-mönster liksom. Något som jag ju, som ni vet vid detta laget, vill ifrån! Eller utvecklas framåt med snarare. Jag pratar ju om det i det här poddavsnittet, om att ta kontrollen över sitt skapande. Så, så va det med det. Ingen färdig låt i sikte för tillfället alltså.

Men massa musik i byrålådan!

Ja, det är ju inte så att jag inte har musik på lager i byrålådan. Nej, nej, nej, det är så mycket musik i den där byrån att jag måste möblera om snart. Lite jobbigt faktiskt. Vore bättre om hjärnan kunde ta en låt i taget och inte komma på så många he he…😅 Alla är ju såklart inte bra heller. Å så ska man välja, men vilken…?🧐 Jag som är så obeslutsam kring sånt…. Men i sinom tid ska jag väl ta tag i något nytt och låta föregående krångel-produktion vila lite ett tag.

Hjärnan har bestämt sig för annat just nu

För att återgå till det här med januari. Hur jag än gör, tänker eller planerar så vill min hjärna alltid ta tag i något ”nytt” efter nyår. Nytt år, nya möjligheter ni vet. Brukar du också känna så? För mig innebär det raka motsatsen till att springa till studion och producera musik. Nej, för nu vill hjärnan jobba med företagande.

Och det är ju på tiden att jag gör något kring mina planer. Ja, alltså företag har jag ju drivit i 20 år. Inte så. Men jag har planerat ett bra tag nu att komma igång med lite nya idéer jag har. När det kommer till företagande har min passion nämligen förändrat sig ganska mycket och det jag har gjort tidigare är inte det enda jag vill göra längre.

Katten ”Smirro” är utmärkt på att illustrera min januari-är-så-segt-känsla… Bättre krypa ner och mysa under täcket!

För och nackdelar att vara mångkreatör

Att jobba inom artistbranschen med tjänster är kul, men det är också roligt att kunna vända sig till alla former av kreativa egenföretagare. Så tanken e att få till en lite mer allroundig business. Tankarna yr mest omkring just nu samtidigt som strukturerna också formas, så mer än så finns inte att berätta för nu…🤪 Men jag hoppas det ska räta ut sig framöver.

Det här med att vara mångkreatör, multipassionerad, soloentreprenör… ja, you name it. Mångsysslare med tusen järn i elden osv. Det har sina för och nackdelar. Det är väldigt utvecklande att göra olika saker. Och det gillar ju jag! En sak blir för tråkigt. Men det är också en väldans svår balans att få till sin business när man vill göra ”allt”. Jag har blivit bättre på att prioritera, men jag måste ständigt komma ihåg att just prioritera.

I full fart med att surfa efter videoproduktions-stuff online. Smirro håller sällskap!

Hur va det nu med konsten att ladda om…?

Jag blir lite full i skratt när jag inser att jag måste lyssna på mina egna poddavsnitt för att komma ihåg konsten hur man laddar om och det här med tid för lek och utveckling. För det är nog där jag befinner mig just nu. I den där segheten att komma igen, samtidigt som det finns massa annat roligt att göra som INTE är jobb eller musik. Som att surfa video utrustning typ! Min senaste hobby eftersom jag bygger videoproduktions-studio också inför kommande kurser… Ja, du hör ju. Virrigt värre. Men det ordnar sig nog framöver. Tills dess – hoppas du har en fin start på det nya året! Hörs snart igen!🤎

Dela gärna det här inlägget

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin
Dela med mail