Kan vem som helst bli artist?

Jag för ett antal år sedan: Nej!!! Jag nu: JA! Så hur blev det så här fullständigt omkastat? Ja, enklaste svaret är kanske att livet hände. Erfarenheter och kunskap kom ikapp samtidigt som vad andra tycker spelar allt mindre roll. Min fulla övertygelse för ett antal år sedan va däremot att för att anses vara artist måste man ju ha oerhörd talang, sjunga minst lika bra som Whitney Houston och älska att stå på scenen! Just det, och också vilja bli kändis till varje pris liksom?!

Jag har alltid älskat att lyssna på musik, det var ju lite så allting började som jag berättade om i föregående blogginlägg, och musiken har funnits med mig sedan jag var liten. Jag spelade alla möjliga instrument under min uppväxt där fiol och folkmusik blandades med klassiskt piano och så småningom gitarr i alla former. Jag gick förutom musikgymnasium en rad till utbildningar från Rockmusikerlinjen till Musikhögskolan i Stockholm. Jag vet inte om jag visste exakt vad jag ville med musiken då, det handlade nog från början om att bara spela. Men så småningom, under musikhögskoleåren, då tog skapandet över. Det är också där jag till slut landade och fortfarande befinner mig. Även om det såklart fortfarande ingår att spela instrument!🎸😛

Egen studio för att jobba med musik

Så det kom sig då ganska naturligt att satsa på en egen inspelningsstudio. Runt 2006 stod den klar och i Lövholmen Studio blev det mycket fokus på låtskrivande och musikproduktion under de kommande 10 åren fram till 2015 då jag startade min första label Young Music Sweden. Så det har fallit sig så naturligt för mig att alltid befinna mig på den sidan av det hela. Att jobba med musik så att säga.

Lövholmen Studio

Så vad hände sen då, varför skulle JAG nu bli artist också?

Ja, det här med att faktiskt kalla sig för artist är ju fortfarande lite av en diskussionsfråga för mig😄… Å ena sidan är jag uppvuxen med fantastiska, i min värld, riktiga artister som verkligen satt på talangen performance- och röstmässigt. Så som jag nämnde, artister som Whitney Houston, Michael Jackson, Stevie Wonder, alla rockbanden, alla live artisterna, ja allt det där som man som ung såg upp till och tyckte va artisteri ”på riktigt”.

Å andra sidan så har nu tiden kommit där musik har blivit så mycket mer än bara en fil för ”de största” om ni förstår hur jag menar. Idag kan musik och artisteri handla lika mycket om att förmedla ett budskap, influera andra människor och bara få vara ett uttryck. Det har väl förstås alltid varit så i sig, men öppenheten, bredden och möjligheterna som finns nu va inte detsamma förr. Det har nu blivit tillgängligt för fler, att både lyssna på all sorts musik från hela världen genom plattformar såsom Spotify mfl. Som då också möjliggör för så många människor att skapa och släppa musik. På sitt sätt. Och här kommer vi nu till vad jag faktiskt tycker om artisteri idag.

Varför skulle jag INTE bli artist?

FRIID på instagram delade jag nyligen ett citat som jag kommit att nästan slaviskt följa stundtals. Nämligen:

Och med detta insåg jag plötsligt, för något drygt år sedan.. MEN!! Jag kan ju lika gärna släppa musik själv?! Jag hade en hel del låtar i ”byrålådan” som jag förstod att jag under åren skrivit mer utefter mig själv än till andra artister. Och därför skulle de förstås passa mig och ingen annan. Så då borde jag väl göra något med de här låtarna då eller? Jo, men det kanske jag ska…? 😬 Det kändes hyfsat trevande i början det får jag lov att säga😅… och kommer säkert fortsätta göra det till och från. Men jag har bestämt mig. Jag vill också uttrycka mig! Jag vill också berätta mina storys och jag vill göra det genom musik! Om jag sedan anses vara en ”artist” eller en ARTIST det får gnaga bäst det vill eftersom hjärtat har sagt sitt!🤎

Till dig som känner liksom jag känt, att det måste eller borde vara på något visst sätt inför att du skulle vilja släppa musik själv, vill jag verkligen ge pepp, motivation och inspiration att det behöver det INTE vara. Det är så enkelt, tillgängligt och befriande att prova något nytt och gå utanför komfortzonen. Prova!!! Lyssna på ditt inre och släpp alla yttre hinder. Vill du så kommer du kunna!🙌

Dela gärna det här inlägget

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin
Dela med mail