Lite lost, en smula ledig och tiden som rusar…

Ja, precis SÅ känns det just nu! Som ni vet är jag ju en riktig nörd när det kommer till mental träning och mindset. Jag tycker det är så intressant och försöker ständigt utmana mig och utveckla mig inom det här. Varför? Ja, kort förklarat för att skapa mig den tillvaro som JAG vill ha. En tillvaro som i första hand handlar om att utforma vad jag tycker är meningen med mitt liv och bibehålla en inre frid snarare än att låta världen och samhället tala om för mig vad jag bör göra, känna eller tänka.

Att hålla rätt kurs 24/7 – svårt!

Så hur går det då att skapa och bibehålla den här tillvaron och visionen? Jo, men hyfsat. Visst är det skillnad nu mot för 5 år sedan. Men samtidigt slår det mig hur svårt det är. Det här med att hela tiden se till att hålla rätt kurs. 24/7 liksom. Att vara i nuet, inte i dåtiden eller framtiden, att deala med problem på ett sätt som leder framåt och samtidigt prioritera att göra det man mår bra av. Å så ska det här då funka med jobb och ekonomi. Nej, jag blir allt lite lost i allt det här ibland, och tappar helt klart kompassen och funderar över vad jag håller på med och vart jag är på väg.

Ledig samtidigt som tiden rusar…

Sedan releasen av Det kommer vända va det dags för en paus kände jag. Efter att ha producerat musik intensivt sedan i höstas 2021 och fram tills nu så falnade energin. Jag hamnade i soffan på vår veranda och blev sittandes där, varannan minut stirrandes ut i tomma luften och varannan minut på datorskärmen, i något slags försök att ändå ”göra något vettigt under de här lata dagarna”… Men det gick inte. Så det va bara att ge upp och lyssna på lövens sus. Mmm, visst låter det härligt. Men sanningen är att jag ändå inte riktigt kan vara där och då, ledig och lös i nuet, utan jag känner ärligt talat mycket stress över att tiden liksom har en tendens att rusa som mest när man har tid att tänka på alla ”borden”.

Balansera och portionera tårtbitar!

Den här tillvaron jag pratar om, vad innehåller den då? Ja, det är väl inte det att den innehåller något specifikt utan snarare hur jag vill må och utefter det behöver jag anpassa det jag ska göra om du förstår hur jag menar. Om jag t ex sitter i studion alla vakna timmar missar jag ju annat jag behöver göra. Hur skönt det än må kännas att vara i ”nuet” i musiken liksom. Så för att må bra behöver jag portionera ut alla delar av tårtan så dagarna inte bara består av en sak. Å min tårta är välfylld😉…. Det är måååånga bitar att portionera 🍰 och det är givetvis så att det inte går. Nej, antingen får man minska tårtan eller göra större bitar dvs baka ihop saker och prioritera det viktiga.

Konsten att ladda om – hur ska man göra?

Så nu funderar jag en del över det här med hur man ska ladda om – ja, hur gör man egentligen? Och hur ska man samtidigt sen få till allt det där man vill göra – jobba, träffa människor, göra roliga saker, utvecklas – å inte få FÖR mycket att göra då utan må bra helt enkelt?! Det går naturligtvis att planera och strukturera och teoretiskt få till ”allt” men nja, jag vet inte. För visst håller väl du också med om att det i slutändan handlar om att lyssna på kroppen? Vill den inte så låt det va liksom. Ja, om man kan alltså, utifrån jobb, ekonomi och situation.

Ja, det här kanske blev lite flummigt? Men jag gillar att filosofera iväg ibland och jag antar att jag just nu håller på att faktiskt ladda om och då är tankarna ute och promenerar under tiden helt enkelt😂För jag är ju såklart i studion lite och naggar på nästa låt fastän jag just nu inte bestämt mig för vilken det är… Ja, du hör ju! Ingen ordning alls!🤪 Nåja, det löser sig väl och du, tills vi hörs igen, nu måste vi njuta av den ”sista” sommarmånaden augusti och inte få panik (!) att sommaren är över. Jag har helt klart en viss panik över det… ha ha…☀️

Dela gärna det här inlägget

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin
Dela med mail